Skip to content

Bij Proud2Bme is online – en dan vooral veiligheid en positiviteit online – onze ‘core business’. Wij zijn een online hulpplatform voor iedereen die worstelt met een eetstoornis of aanverwante problematiek. We motiveren en inspireren om voor eetstoornisherstel te blijven vechten, juist daar waar we tegenwoordig de meeste tijd doorbrengen: online. 

Ons anonieme, gratis E-Health platform is een veilige en gemodereerde omgeving, waar mensen in contact kunnen komen met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Het is ook de plek waar ze informatie en tips kunnen vinden als het gaat om veiligheid, erkenning en motivatie online. Die positiviteit waarborgen en verantwoordelijkheid dragen voor de sfeer online, doen we door triggers zoals gewicht, BMI, calorieën en hoeveelheden te vermijden. Andere dingen zijn veel belangrijker en bovendien véél helpender als het gaat om eetstoornisherstel. 

Onze Social Speerpunten

Zelf hebben we naast onze website ook een Instagram account – waar we elke week live vragen beantwoorden – en YouTube-kanaal. We verspreiden daar dagelijks informerende, inspirerende en motiverende content in het kader van eetstoornisherstel. Die drie speerpunten vinden wij enorm belangrijk en kunnen juist online heel laagdrempelig en persoonlijk overgebracht worden.

Informeren: Om misverstanden en stigma’s te doorbreken. Iemand met een eetstoornis is niet enkel een mager meisje dat in het ziekenhuis ligt, het is veel breder dan dat. Hoe meer we dat geluid kunnen laten horen, hoe makkelijker het wordt voor anderen om over alle soorten eetproblemen te praten. En dus ook eerder hulp te durven zoeken.

Inspireren: We willen vanuit onze eigen ervaring inspireren om voor eetstoornisherstel te blijven gaan en juist op moeilijke dagen te blijven vechten. We weten hoe het is, niemand worstelt hier alleen mee, maar het is vooral belangrijk dat de mensen die daar nu mee kampen dat echt voelen. Een eetstoornis is naast een last, soms ook een veilige gewoonte te worden. We proberen mensen te inspireren om vooruit te kijken of juist om zich heen te kijken. Om de focus te verleggen naar andere aspecten van het leven, om het uiterlijk niet langer zo belangrijk te maken en te laten zien dat het leven na herstel veel meer voor je in petto heeft dan je tijdens de ziekte vaak denkt. 

Motiveren: Vechten tegen een eetstoornis is zwaar en het helpt om er online doorheen getrokken te worden. Vergelijken is iets wat we als mens moeilijk kunnen voorkomen, dus het is voor ons belangrijk om juist eerlijke en motiverende content te laten zien. Imperfecte foto’s en lichamen zoals ze zijn, zonder filters. Imperfecte borden met eten of juist dat tweede stuk lekker taart, gewoon omdat je er zin in had. Motiveren kan door het laten zien van een gegeten ijsje met mooi weer, of een klodder saus bij de barbecue. Maar motiveren kan ook net zo goed bij het aantrekken van een korte broek, ondanks schurende bovenbenen. Of eerlijk zijn over een middagdutje, omdat de dagen soms veel van je vragen en rust nemen helemaal geen schande is. 

Back To Top